Inkoop en Sustainability

Met gemiddeld dertig kilometer per uur rijdt ik de 200.000ste kilometer in mijn blik door een nieuwwijk in Hobbelland, ook wel Drempelland genoemd. Gewoon een betere naam voor Holland, waarbij het woord Drempelland meerdere toepassingen kent.
Deze verkeersdrempels, waarbij een beetje regenbui in plaats van naar een lager gebied regelrecht jouw kelder inloopt, worden waarschijnlijk gesponsord door de Nierstichting en door schokbrekerfabrikanten.
Omleiding naar winkelcentrum, bewoners niet blij. Ik ook niet. Boodschappen te banaal voor dit verslag, maar het moet wel gebeuren.
Intussen nadenken over milieuproblematiek. In 1990 al mee begonnen *. Nu wordt er een mooi woord voor gehanteerd: sustainability. Sustainability means “meeting the needs of the present without compromising the ability of future generations to meet their own needs. Dat had ik zelf niet beter kunnen bedenken, laat staan kunnen woordprocessen. Wat doe ik er zelf aan. In de eerste plaats rijdt ik al tien jaar in een tweede hands voertuig. Ook heb ik sinds 24 jaar dezelfde echtgenote. Aan de rand van het centrum parkeer ik het voertuig waardoor voorkomen wordt dat ik nog twintig minuten met lopende motor milieuschade aanbreng tijdens het wachten tot een parkeerplaats vrij is in het centrum. Zorgvuldig pin ik een parkeerbonnetje teneinde te voorkomen dat een perkeerwacht een bonnetje achter mijn ruitenwisser plaatst.
Ook is hiermee de waarschijnlijkheid voorkomen dat dit bonnetje vervolgens verfrommeld in het milieu terecht komt of als ik betreffende functionaris in het vizier zou hebben ergere milieuschade ontstaat. Op naar het centrum.
Naast gememoreerde boodschap behoeften naar parfumerie Douglas voor een aantal cadeaubonnen. Prachtige zaak, zwoele geur in het gehele pand en de meisjes van de verkoop zijn niet in de eerste plaats op diploma’s geselecteerd. De marketing manager van dit concern is een topper en een ‘thinker on his feet’.
Tenminste als het geen toeval is dat de bij een aankoop mee te geven ‘goodies’ voor mannen in de onderste la liggen van de toonbank waarbij genoemde schoonheden bovenmatig voorover moeten bukken.
“Preserve Planet Earth”
(Message of Paola V. C. Costa, President
Rotary International 1990-1991)Advice of the Committee on Environmental Problems made at the request of the 7 Governors of Rotary International (1989-1990) in The Netherlands.Blaricum, The Netherlands, June 1990

The Committee:

F.G. Aelmans, Oosterwolde
A. Bakker, Oosterbeek-Kabeljauw (coordinator)
C. Gouwens, Tilburg-Leydal
A. Katan, de Bilt
H. Postma, Texel
J. Westerveld, Hilversum-West
H. Roelink, Govern.distr. 157, 1989-’90 (observer)
W.H. Knoll, Govern.distr. 157, 1990-’91 (observer)

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s