Schoonmaak toiletten tijdens Facilitaire dagen in de Brabanthallen

De Brabanthallen zijn ooit gebouwd als overdekte veemarkt. Urine en andere ontlasting van vee werd opgevangen in stro. De lucht gecompenseerd door bolknak rokende veeboeren met een pet op.Nu een beurscomplex met eens per jaar de Facilitaire Dagen. In eerdere evaluaties met de organisatoren aangegeven dat het schoonhouden van toiletten tijdens een beurs en zeker met een beurs voor de facilitaire industrie een ‘must’ zou moeten zijn. Dit bleek in de editie van 2011 weer niet het geval.

Nu kan men zich tevens afvragen of het gebruik van urinoirs niet zorgvuldiger kan of vertoont het afwateringkanaal van vele beursbezoekers een aantal onvolkomenheden? Waarschijnlijk beide, dus constante schoonmaak aandacht is vereist. Dan niet in de vorm van een vormloos monster gehuld in een witte jas met meer aandacht voor het gevuld raken van het munten schoteltje. Ook niet door het verspreiden van urine over de rest van de tegelvloer met een in de hoek staande vuile mop.

Welk schoonmaakbedrijf meldt zich bij de organisatoren en biedt het volgende aan: Wij zorgen tijdens de beurs voor constante en perfecte schoonmaak zonder kosten. Wij krijgen dan de gelegenheid onze dienstverlening te presenteren en brochures uit te reiken en wie weet uiteindelijk nieuwe klanten te scoren.

In het gerenoveerde deel van de Brabanthallen, inmiddels een conferentiecentrum, zijn de sanitair faciliteiten perfect geregeld en vanwege een minder frequent gebruik met plezier toegankelijk. Briljante nieuwe handdrogers met afzuiging van de gebruikte lucht!

Maar wij zijn nog niet klaar. Stel u bent vroeg van huis vertrokken waardoor het ontlasten in het SSS (shave-shit-shower) programma niet kon worden gehaald. Het bruine vocht van de koffie automaat lijkt één en ander te versnellen en u sluit aan in de rij. In de toiletgroep veel lijven in kostuums en in vrije invulling van ‘smart casual’. TL verlichting doet uw ogen knipperen. De traditionele droogblazers doen hun best met de hete lucht de poriën van handen te openen en bacteriën erin te blazen. Wat niet op handen achterblijft wordt de lucht ingeblazen en gecombineerd met de vigerende aroma wordt u dit gratis aangeboden.

Toilet komt vrij. Even met de deur zwaaien om de ergste berenlucht te doen verdwijnen. Gadverdamme die zitting is nog warm. Zit er wel toiletpapier in die grote dispenser? Dat is de volgende uitdaging. Er hangt geen velletje onderuit. Dus bukken en scheef hangen teneinde te onderzoeken hoe wij aan een toiletpapier kunnen komen. Intussen houdt u uw laptoptas in uw andere hand. Op de grond plaatsen van uw eigendommen is geen optie. Gadverdamme voor de volle rol toiletpapier zitten drie lege rolletjes en hoe krijg ik die nou weg. U begint te zweten. Jas uit trekken en aan haakje hangen. Vanwege de afwezigheid van een haakje legt u uw jasje over het watercloset. Uw mobiele telefoon kunt u nog net grijpen voordat deze zich voegt bij hetgeen u zojuist vaarwel hebt gezegd.

Laat ik stoppen met verslag van dit gemartel. Handen wassen, niet drogen onder de oude droogblazers. Wachten tot iemand de deur naar buiten opent en met een voet of elleboog verleent u zich zelf doorgang naar de bevrijding. De deurknop van een toiletgroep is tenslotte vergeven van fecaliën, sperma en andere ongerechtigheid.

U heeft tenslotte niet voor niets uw handen gewassen.

 

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s