Wat vooraf ging – Les op het voetbalveld

Wat vooraf ging.

Het creatieve Beginsel, onder meer God genaamd, creëerde zijn Zoon. Dit, hoewel zonder de broncodes, geheel met de zelfde denkkracht als Hijzelf. De zoon kreeg een gedachte waarom hij vergat te lachen. Ik kan voor mezelf beginnen. Voegde daad bij gedachte. Afscheiding volgde. De gedachte werd een ego. Dit ego ervoer een ondragelijke schuld vanwege dit ‘weglopen’ dat hij uit zelfverdediging naar buiten projecteerde. De wereld van illusies was geschapen. Hoewel een gedachte de bron niet kan verlaten realiseer ik mij niet dat ik in een droom leef. Dat is ook lastig als je ego een lichaam heeft aangemeten en elk ander ook in lichamen waarneemt. Het besef dat het andere afscheiden ego gewoon ikzelf ben is in het wereldse moeizaam. Shit!

Les op het voetbalveld.

Uitgenodigd om in te vallen als grensrechter bij een voetbal wedstrijd van OSO 1 tegen Vianen Boys. Leuke enthousiaste jongens van OSO, op die van Vianen Boys niets aan te merken. De scheids is een geïntegreerde Portugees die Nederland binnen kwam voordat inburgeringscursussen verplicht waren. Taalgebruik is aandoenlijk doch onbegrepen. De voorlichting die hij geeft over mijn taak en die van de collega grensrechter is duidelijk vooral omdat wij al weten wat onze taak is. Dat bevestigt de grensrechter collega pertinent. Ik kijk hem aan en heb mijn oordeel klaar. Een mannetje!

We gaan aan de slag. Er wordt hard gewerkt, bij vlagen lijkt het op voetballen. Het is koud dus ook wanneer de situatie dit niet vereist ren ik heen en weer langs het veld. Bij ‘bal uit’ de vlag de juiste kant op en een enkele keer in de ‘buiten spel’ situatie. De kritiek van eigen spelers is hanteerbaar.

Het mannetje aan de overkant heeft inmiddels een spier verrekking opgelopen vanwege het continue voor ‘buiten spel’ vlaggen, vooral in situaties waar hiervan totaal geen sprake is. Scheids fluit gehoorzaam op dit aangeven. Onrecht zoals wel vaker in de wereld wordt waargenomen. Mijn ‘in vrede’ houding wordt ernstig aangetast. Ik zie het mannetje als die vijftiger met chronische obesitas met een gemiddelde luie Hema kop. Zal zijn echtgenote wel hebben geterroriseerd om vervolgens in de voetbal kantine met gelijkgestemden staan te brallen en onzin uit te kramen.

Maar over wie oordeel ik eigenlijk? Shit. Ik vraag de coach: duiken jullie nog het nachtleven van Vianen in? Het antwoord is ontkennend. Ik ga naar huis.

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s