Het Innovatieve Werken: FacilityAdvies.nl voor adviezen in het facilitair werkgebied.

Tijd is één van de kostbaarste zaken in ons leven. We lijken dat vaak te kort te komen. Ook in werksituaties. We proberen om ons in ons dagelijks werk zo efficiënt mogelijk te zijn door afspraken te maken en procedures vast te stellen. Maar efficiëntie kent grenzen en werken blijft mensenwerk.

Automatisering helpt. En stroomlijning van processen ook. Maar iets dat altijd tijd zal blijven kosten, is het leggen van contacten. Zeker als het gaat om het selecteren van een adviseur. Je wilt om de tafel met de ‘baas’ en niet met een junior a.e. De organisatie om alle agenda’s en klokken gelijk te zetten, kost tijd en inspanning.

De eerste ontmoeting – die voor een externe bezoeker volgt na reistijd, parkeren, wachttijd in de entreehal en thee halen – begint met socialisering. Wie zijn wij, wie ben ik en wie ben jij. Pas in tweede instantie komt de reden van het bezoek aan de orde: eigenlijk waar het om gaat!

Dat onderwerp is een vraagstuk met onbekende vervolg varianten waarvoor een extern advies wenselijk is. De casus wordt geschetst en documentatie komt op tafel. De bezoeker maakt aantekeningen en overhandigt een brochure. De zakenkaartjes waren reeds bij binnenkomst uitgewisseld. Er volgen nieuwe afspraken.

De bezoeker geeft aan dat hij de vraagstelling concreet maakt in een plan van aanpak met een arbeidsuren indicerende begroting. Een nieuwe afspraak wordt gemaakt om het voorstel te bespreken. Dat gaat opnieuw tijd kosten.

Een andere manier om een vraag over facility management, inkoop en vastgoed – en contractmanagement, is het kiezen voor de FacilityAdvies.nl procedure.

FacilityAdvies.nl is opgezet vanuit principiële uitgangspunten:

Smart – Duurzaam – Onafhankelijk – Laagdrempelig – Betaalbaar

Smart. Met het kiezen van dit containerbegrip wordt niet alleen de kwaliteit van de geselecteerde professionals bedoeld, maar ook de gestroomlijnde – en tijdbesparende – proces van vraag naar probleemstelling en antwoord.

Duurzaam. Alle beschikbare kennis over duurzaamheid wordt verwerkt in de beantwoording van het vraagstuk Het woord duurzaam komt bovendien tot uitdrukking in het totale digitale verkeer van de procedure: zero carbon footprint! Geen milieubeslag door vervoer en vergader energie.

Onafhankelijk. FacilityAdvies.nl is opgezet als een platform waarbij zelfstandige vakspecialisten worden ingezet om vraagstukken te beantwoorden. Er zijn geen verbindingen met instanties waarmee hoeft te worden meegebogen.

Laagdrempelig. Zonder tijdbeslag op agenda’s kunnen vragen op elk moment worden ingediend. De procedure van FacilityAdvies.nl leidt op overzichtelijke wijze tot het formuleren van de vraag.

Betaalbaar. FacilityAdvies.nl werkt met ‘fixed prices’, en dus zonder verrassingen.

U kunt uiteraard ook bellen om een voorgestelde oplossing op de vraag te bespreken in een meeting bij de vraagsteller/opdrachtgever. Net zo goed als FacilityAdvies.nl de uitgebrachte adviezen bij opdracht van de vraagsteller in de praktijk kan implementeren. Tot aan die fase is alle communicatie vooral digitaal.

Het Innovatieve Werken. De zakelijke wereld gaat steeds meer digitaal. FacilityAdvies.nl ziet hierbij het Nieuwe Werken als omdenken naar Het Innovatieve Werken.

Graag nodigen wij u uit om met een vraagstuk het FacilityAdvies.nl systeem uit te proberen. Het adres is www.facilityadvies.nl .

Hans Westerveld, cfm

 

 

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s